El Ingenio

"El Ingenio" és una icona de la cultura popular. És un establiment amb 179 anys d’història ininterrompuda al cor del barri Gòtic de Barcelona dedicat a fabricar i vendre capgrossos, gegants, màscares, escenografies, articles de circ i una llarga llista de productes relacionats amb la diversió, el joc i l’espectacle.

"El Ingenio" estava apunt de tancar per jubilació dels antics propietaris, però amb un joc de mans ràpid, atrevit i decidit, els responsables d’ El rei de la Màgia, un altre establiment centenari de la ciutat, hem aconseguit salvar la botiga i el taller del carrer Rauric, número 6.

179 anys d'història. El bressol dels gegants i capgrossos del país

"El Ingenio" és un establiment únic al món. Fundat l’any 1838 per la família d’escultors Escaler al carrer Rauric, 6, ja es va dedicar des dels inicis a l’artesania del cartró pedra. Els seus productes singulars el van convertir en una icona del barri Gòtic, i també el seu taller, habitualment amagat als ulls dels visitants. Aquí han nascut molts dels capgrossos i gegants que alegren les festes d’arreu de Catalunya.

Els grans artesans que van fundar "El Ingenio" van traspassar la botiga als anys vint del segle XX enmig d’una forta crisi econòmica. Delfí Homs, un venedor de figures de sants que tenia parada a tocar de la catedral, se’n va fer càrrec. Pensava obrir-hi una extensió del seu negoci però es va adonar que la tradició de vendre productes de festa estava tan arrelada en aquelles parets, que va continuar amb el llegat dels seus fundadors. I "El Ingenio" va viure la seva etapa de més esplendor, amb el permís de la Guerra Civil i la duríssima postguerra.

El gran Josep Cardona i la seva filla Rosa Cardona –descendents de Delfí Homs-han estat el cor de "El Ingenio" en l’etapa més recent. Van saber continuar amb excel·lència el negoci que van heredar, donant-li una empenta important al centre de creació artística i nou impuls a la botiga amb més productes singulars de festa. En aquesta època va néixer la gran amistat entre "El Ingenio" i el poeta Joan Brossa, de qui guardem valuosos records.

També Salvador Dalí va ser client de "El Ingenio", com ho han estat Els Comediants o els artistes de El Cirque du Soleil.

L'agost de l'any 2016, Josep Maria Martínez –que al 1984 va complir el seu somni de regentar El rei de la Màgia- Rosa Maria Llop i el seu fill al capdevant del projecte, Pau Martínez Llop –també acostumat a crear il·lusions sota un barret de copa-, van emprendre el repte de salvar "El Ingenio" d’un tancament imminent. Van obrar el miracle. Avui assumeixen la responsabilitat de continuar la feina feta i conservar un llegat que la cultura popular no es pot permetre perdre.

Seguiu-nos a Facebook

 • Transport

  Pròximament anunciarem les condicions d'enviament. 

 • Contacte

  Tèlefon: (+34) 93 317 71 38

  Correu electrònic: info@elingenio.cat

 • Mètodes de pagament

  Pròximament habilitarem els mètodes de pagament online.

Custom Block

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetu

Sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit.